Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Hälsning från den (relativt) nytillträdda Distriktsidrottschefen Matt Richardson

2018-10-03 08:14

Jag skulle vilja ta detta tillfälle att introducera mig till alla våra förenings- och förbundsmedlemmar som jag inte haft möjlighet att personligen träffa än. Den är en stor uppgift, men också en stor ära, att få uppgiften att leda, företräda, stödja, bilda och utbilda idrottsrörelsen i Jämtland-Härjedalen genom vår verksamhet.
  • Uppdaterad: 2018-10-01 10:14

Många av er känner till vår roll sedan tidigare, och förhoppningsvis har dragit nytta av till exempel vårt utbud av folkbildningsinsatser och utbildningar, våra ekonomiska stödformer, eller våra idrottskonsulenters kunskap och engagemang. Detta stöd och denna bildningsverksamhet är grundpelare i vårt uppdrag – och något som alla föreningar och förbund får ta del av efter önskemål eller behov.

Men några av er kanske blev lite förvånad över två av de andra grundpelarna som jag nämnde – att företräda och att leda. Vi har nämligen ett uppdrag att se till att ni – idrottsrörelsen i Jämtland-Härjedalens - får gehör hos våra kommunala och regionala politiker och tjänstemän, kontakt och samarbete med näringsliv och övrig civilt samhälle, samt representation i många andra sammanhang.  Detta företrädande roll drivs oftast via vår styrelse men med koppling till det dagliga arbetet på tjänstemannanivå, där vi får vårt mandat via kontakt och diskussioner med er. Våra idrottskonsulenter och stödjande administration bör ses som ett stort insamlingsorgan för era behov och önskemål – använd dem tidigt, och ofta!

Att ”leda” är dock ett begrepp som kanske känns lite väl hierarkiskt inom idrottsrörelsen. Som en stor gräsrotsdemokrati så bör alla föreningar och förbund känna att de är (lyhörda) ledare inom sina egna organisationer och verksamheter och bestämmer själv över dessa. Men likaså är hela idrottsrörelsen involverad i vår gemensamma överenskommelse, som bekräftades på Riksidrottsmötet senast, om vägen framåt – Strategi 2025. Så ”att leda” för distriktets del är starkt kopplat till denna strategi som hela idrottsrörelsen har beslutat om – vi agerar reseledare, så att säga.

En viktig startpunkt för mig är att se till att vår egen organisation är lämpad för att uppfylla vårt mandat så väl vi bara kan, och därför kommer jag att se över tillsammans med mina medarbetare hur vi kan erbjuda ännu bättre representation, ledning, stöd, folkbildning och utbildning än vi gör idag. Har ni förslag på hur vi kan åstadkomma detta så skulle jag vilja höra om det.

Och därmed hoppas jag att ni känner att ni kan kontakta mig personligen i vilket ärende som helst – även om det bara handlar om att bjuda in till ett träningspass, ett styrelsemöte, eller en kopp kaffe. Våra idrottskonsulenter och kanslister är dock alltid på väg ut till er i något sammanhang och kan ta med sig hem era budskap, frågor, önskemål, och hälsningar. 

Jag ser fram emot vår resa mot ett samhälle som lever, lär ut och längtar efter idrott, hela livet.

Matt

Lite om mig:

Jag kommer senaste från Riksidrottsförbundet där jag var chef för Svensk antidoping, men innan det har jag varit chef inom idrottsföreningen IKSU i Umeå och Statens folkhälsoinstitut i Östersund. Tidigare har jag även varit forskare inom människofysiologi, och då med tydlig koppling till idrott.

På min fritid har jag varit aktiv medlem i ett antal föreningar och även förbundskapten samt teknisk funktionär inom Svenska Triathlonförbundet. Under min idrottskarriär som aktiv har jag hållit på med tennis, segling, triathlon, friidrott, surflivräddning, cykling, simning, skidåkning (alpint samt längd), klättring, skidalpinism, fäktning, ridsport, skyttesport, hastighetsskridsko, cricket, sport- och fridykning, OCR (hinderbanelöpning), boxning, och även lite annan kampsport i begränsad omfattning.

Jag, min fru och två barn kommer att bo i Lit där vi har familjerötter.

Skribent: Matt Richardson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss