Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

  • Liga O 6Foto:
  • Liga O 9Foto:
  • Liga O 3Foto:
  • Liga O 11Foto:
  • Liga O 8Foto:
  • Liga O 1Foto:
  • Liga O 12Foto:

Liga Open - satsningen

2018-02-26 13:31

Liga Open-satsningen, som stöttas av Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund Integration, är inne på säsong två. Även i Östersund BU har nu verksamheten verkligen börjat rulla igång med massor av nya spelare som börjat spela basket. I Ragunda Basket och i Bräcke SK fortsätter verksamheten, med träningar och matcher, som var så lyckad under säsong ett.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2018 13:32

Tanken med satsningen är att locka till sig äldre nybörjare att börja med idrotten. Särskilt inom lagidrotter har det varit svårt att hitta en grupp eller lag att träna och spela med om man inte redan besitter en stor kunskap inom den idrotten.

Under denna säsong satsar vi på ledarskapsutbildning vid sidan av träningen. I slutet av januari påbörjades Liga Open New Coach i de tre orterna. Utbildningarna är ca 12 timmar plus hemläxor kring den digitala plattformen ”Introduktionsutbildning för tränare”. Liga Open New Coach vilar på tre ben: den digitala plattformen, en teoretisk del med tid för diskussioner och reflektioner kring frågematerialet från den digitala utbildningen och erfarenhetsberättelser från Dennis Fluur samt en praktisk del. I den praktiska delen får deltagarna se hur en träning kan struktureras upp och vad som är viktigt att tänka på ur ett ledarperspektiv.

Den 16 mars kommer de 23 nya coacherna samlas för att tillsammans titta på basketligamatchen mellan Jämtland Basket och Umeå Basket och få sina diplom samt coachtröja. Därefter är förhoppningen att föreningarna ger deltagarna en möjlighet att börja som assisterande coacher i ett barn- eller ungdomslag där de kan börja sin remsa som idrottsledare.       

   

Skribent: Dennis Fluur
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss