Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Innebandy-projekt, Östersund

2017-05-11 14:36

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund samarbetar i projektet med Primrose SFI, Jemtland Innebandy, JH Innebandyförbund och i förlängningen övriga föreningar i distriktet.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2017 14:40
Integration

Kvinnor som läser SFI i olika nivåer på Primrose fick erbjudande att medverka i Innebandy-projektet. Skolan och J-H Integration samarbetade under höstterminen med ett liknande projekt kring ishockey. Den gången var det endast killar/män som anmälde sitt intresse. Därför gjordes valet att rikta sig till kvinnor denna gång.

Närmre 40 kvinnor anmälde sitt intresse. Några har inte kunnat delta då de har fått arbete eller praktik och andra har tillkommit under projektets gång. Nu är det ca 35 kvinnor som är med på permanent basis i olika utsträckning.

Fas 1 i projektet var att börja träna tillsammans. Två gånger i veckan har tjejerna tränat sedan starten i februari. Deltagarna har fått träningsutrustning av projektet som de själva ansvarar för. Deltagarna har gjort ”studiebesök” och tittat på matcher och pratat med Jemtland Innebandys organisationsledare.

I Fas 2 som just har påbörjats får deltagarna tre teoripass per vecka förutom den vanliga SFI-utbildningen och innebandyträningen. Lennart från skolan håller i ett pass, Tomas från innebandyföreningen håller i ett och vi på J-H Integration håller i ett pass i veckan. Bl. a ska prata om varför det är bra för individen att idrotta i förening, vi ska öva på styrelsemöten och prata värdegrund. Avslutning av Fas 2 blir en uppvisningsmatch och därefter utvärdering av projektet.

Fas 3 kommer att bli under sommaren. Just nu förbereder vi hur sommaren kan se ut. Vi vet att skolan kommer att läggas ner så sommaren blir viktig för att hålla ihop gruppen. Vi har hittat två träningstider i veckan och förhoppningen är att även spelare från föreningens dam- eller motionslag kan delta under sommarträningarna.

Fas 4 blir uppstarten i höst då föreningen får sina reguljära träningstider. Då vill vi ha klart hur deltagarna på individnivå känner att de vill fortsätta. Vi hoppas att vi även kan få in några deltagare som organisationsledare i styrelse eller sektioner.

Skribent: Dennis Fluur
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss