Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Övergripande riktlinjer

  • Uppdaterad: 25 SEP 2013 11:42
Anläggningar

1. Bidrag kan sökas av till RF anslutna idrottsföreningar. Satsningar kan ske mellan flera idrottsföreningar och/eller andra samverkanspartners.

2. Huvudsyftet med bidraget är att skapa aktivitetsytor och idrottsmiljöer som genererar idrottsaktiviteter för barn och ungdomar. Bidrag kan även utgå till anläggnings- och idrottsmiljöprojekt som främjar tillgänglighet för funktionshindrade, jämställdhet, jämlikhet, miljö, klimat och säkerhet.

3. Bidrag kan även utgå till om- och tillbyggnad av idrottsmiljöer som skapar aktivitetsytor. Bidrag lämnas inte till löpande eller periodiskt underhåll.

4. Anläggning ska ägas eller disponeras av föreningen, av föreningen majoritetsägt bolag eller sammanslutning av föreningar i t ex föreningsallians i minst 10 år.

5. Stor öppenhet ska visas för nytänkande och alternativa former av idrottsmiljöer såsom året runt användning, multifunktioner och spontanidrott. Inte minst när det gäller att främja åtgärder enligt punkt 2. Det kan också vara att främja öppna idrottsaktiviteter och/eller större möjligheter att påbörja sitt idrottande i ungdomsåren och/eller öka attraktionskraften för att behålla redan aktiva ungdomar högre upp i åldrarna.

6. Bidrag kan beviljas även för investeringar som krävs för att anläggningen och idrottsmiljön används på bästa sätt. Tränings-, tävlings- och individuella redskap och utrustning får finansieras på annat sätt. 

Skribent: Iréne Andersson

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss