Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottspolitiskt arbete

Idrottspolitiskt arbete

Kontakter med kommunerna, regionförbundet och landstinget
  • Uppdaterad: 21 DEC 2016 11:21
Idrottspolitik

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund har i sin roll som företrädare för länets idrottsrörelse fortlöpande kontakter med såväl kommunerna, regionförbundet, landstinget som myndigheter och andra organisationer. Med utgångspunkt från idéprogrammet Idrotten Vill och den av årsmötet antagna verksamhetsinriktningen strävar J-H Idrottsförbund efter att skapa så bra förutsättningar som möjligt för länets idrott och stödja och kommunicera de frågor som idrotten har.

Samverkan med Regionen Jämtland-Härjedalen
J-H Idrottsförbund har sedan flera år tillbaka en samverkan med regionen inom området folkhälsa och satsningen FaR (Fysisk aktivitet på recept). En viktig satsning för våra medborgare som behöver komma igång med rörelse och inte har den naturliga kopplingen till en idrottsförening.


Idrottens roll i länets strategiska planer
Idrotten finns via J-H Idrottsförbund väl representerad i de av regionförbundet ledda strategiska planarbetet för länet. Företrädare för idrotten finns med i arbetet med framtagandet av länets nya tillväxtprogram. J-H idrottsförbund finns i övriga delar med olika forum för EU frågor, enskilda kommunala arbetsgrupper samt andra styr och referensgrupper. 

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss