Hoppa till sidans innehåll

Måndagen den 22 maj besökte projektledningen Bergs Ryttarförening i Svenstavik.

2017-05-23 10:05

Fredrine och Gabrielle välkomnade med en rundtur i anläggningen och ett trevligt samtal om allt positivt som hänt och händer i föreningen och deras kommunägda anläggning.
  • Uppdaterad: 2017-05-23 10:12

Föreningen har som projektdeltagare, via medel från Bergs Kommun och Jämtland- Härjedalens Idrottsförbund (Idrottslyftet), bytt ut sin belysning till modern LED-baserad teknologi. En kommande uppföljning av elanvändningen ska utvisa hur stor energibesparingen blir, men redan nu kan klubbens medlemmar glädja sig åt en förbättrad miljö för både hästar och människor; ljuset upplevs nämligen ha blivit mycket bättre. Färre skuggor och mörka vrår är ett tydligt resultat av utbytet, detta gäller i såväl ridhus som i stall. Även i allmänutrymmena har ny belysning och närvarosensorer inneburit en positiv skillnad.  Föreningen hoppas dessutom kunna se fram emot en stor skillnad utanför lokalerna då utomhusbelysningen sätts på prov när kvällsmörkret börjar återkomma inom några månaders tid.

Installatören Elkompetens har endast några punkter kvar att göra; installation av enstaka närvarosensorer, några utomhusarmaturer samt implementering av styrning och övervakning.

Fredrine och Gabrielle uttryckte sin tacksamhet till kommunens Fritid-och föreningsutvecklare Conny Elf, för hans arbete med att ge föreningen goda förutsättningar inför framtiden. De båda entusiasterna ser fram emot att vidare utveckla verksamheten så att fler barn, ungdomar och vuxna ska kunna utöva hästsport i Svenstavik med omnejd.


Ridhus


Stall


Nöjda hästar

Skribent: Örjan Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link