Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Idrottens Ledarbank

Idrottens Ledarbank

  • Uppdaterad: 27 FEB 2018 08:36

Presentation

Idrottens Ledarbank är en projektidé skapad av unga för unga. Den konkreta idén kommer ifrån ungdomsrådet i Jämtland-Härjedalen (J-H) och en ung ledare från Parasportförbundet J-H för att skapa bättre förutsättningar för att rekrytera unga ledare. Tanken är att Idrottens Ledarbank ska bli en självklar mötesplats för idrottsföreningar och ungdomar i Jämtland-Härjedalen. Projektet drivs av J-H Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna J-H och Allmänna Arvsfonden.

Bakgrund

J-H Idrottsförbund har fått indikationer från idrottsföreningar att behovet av unga ledare inom föreningar och klubbar är stort. Idrottsrörelsen bygger sin verksamhet till största delen på den ideella kraften och det ideella ledarskapet och som det ser ut nu är återväxten av ideella ledare inte självklar, många äldre ledare slutar succesivt i föreningar. Undersökningar från Ungdomsbarometern visar att många ungdomar vill engagera sig ideellt i civilsamhällets verksamheter men få blir tillfrågade eller inte vågar anmäla sitt intresse på grund av bland annat bristande självförtroende eller låg självkänsla. En förhoppning är att idrottsföreningarna ska ta tillvara på ungdomar och deras engagemang och ge dem möjligheten att utvecklas och känna sig uppskattad och behövd i deras verksamhet. Målgruppen för projektet är ungdomar i åldern 15-25 år, personer äldre än 25 år med funktionsnedsättning och ungdomar med utomnordisk bakgrund.

Syfte

Idrottens Ledarbank ska försöka ändra på det genom att agera mötesplats åt dem. Grundtanken är en digital anslagstavla (Idrottens Ledarbank), länkad från idrottsförbundets hemsida, där föreningar och ungdomar kan annonsera sitt behov av ledare eller sin tillgänglighet och vilja att vara ledare och också kunna svara på de annonser som ligger uppe eller kontinuerligt kommer upp.

Målet är att skapa en aktiv och hållbar ledarportal som lever vidare efter projektets slut genom J-H idrottsförbund. För att försöka uppnå det ska Idrottens Ledarbank utformas efter tankar, idéer och önskemål från de som ska använda den, det vill säga idrottsföreningar och ungdomar från vårt län. Det blir en del i arbetet för återväxten av ideella ledare i idrottsföreningarna.

 

Innan vi kan börja uppbyggnaden av Idrottens Ledarbank ska vi samla in tankar och idéer från idrottsföreningar och ungdomar genom besök, möten och enkäter. Har du tankar och idéer om hur Idrottens Ledarbank ska se ut och vilka funktioner som bör finnas med? Fyll gärna i en av enkäterna som finns här till höger. Enkäten för förening vänder sig till du som är tränare eller ledare i en förening. Är du utövare i en förening eller inte medlem i en förening idag använder du enkäten för enskilda personer eller kontakta oss via mail eller telefon med dina åsikter.

Skribent: Iréne Andersson
Epost: Adressen Gömd

Kontakt

Joachim Karlsson
Projektledare
Idrottens Ledarbank
070-655 79 89


Erik Thörnell
Projektledare
Idrottens Ledarbank
070-304 53 29

Idrottens Ledarbank digitala anslagstavla

Aktuellt Idrottens Ledarbank

2019-06-25
16 oktober 2019 kl. 18-20 sam 17 november 2019 kl. 08.30-17.00, Östersun...
 
2019-04-16
I helgen genomfördes en heldag av utbildningen ”Grundutbildning för...
 
2019-02-25

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss