Hoppa till sidans innehåll

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala organisation i Jämtland och Härjedalen. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott.

Personuppgifter

  • Uppdaterad: 20 JUN 2018 11:05

Inom Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund (J-H IF) och SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen (SISU IU J-H) behandlar vi en mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i register och fördela ekonomiska stöd.

En grundregel är att vi inom J-H IF och SISU IU J-H aldrig kan äga våra medlemmars personuppgifter  vi lånar dem.

Det finns dock särskilda regler för hur dessa uppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. I slutändan handlar det om att skydda enskilda personers rättigheter. För att behålla människors förtroende är det viktigt att hela idrottsrörelsen följer de regler som finns.

I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet tagit fram en uppförandekod  för idrotten. Målet är att skapa en enhetlig behandling av personuppgifter inom idrottsrörelsen och att förenkla den specifika information som förbund och föreningar inom idrottsrörelsen måste känna till. Uppförandekoden ska ses som ett komplement till dataskyddsförordningen och kan komma att uppdateras efter samråd med Datainspektion.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något.  

Integritetspolicy

Anmälan om missbruk

Begäran om Registerutdrag

Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna J-H:s kontaktperson:
Thorbjörn Flood
This is a mailto link
010-476 42 15

Skribent: Iréne Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Jämtland-Härjedalens IF
Idrottens Hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress: Idrottens Hus, Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss